Pest

11.06. Figula borvacsora

“a bor az utolsó romantika mai rohanó világunkban"
A Bock Terzor őszi sorozatának harmadik vendége az év Gasztro Borásza cím birtokosa, Figula Mihály országszerte ismert balatoni borász lesz!

Borsor és menü:

Zenit 2015

Könnyen megszerethető bor, rafinált, jellegzetes virágillattal, friss, fiatalos lendületű ízvilággal, idén száraz iskolázásban, megújult külsővel!

  • Amuse: Marinált rántott zeller lila hagymával

  • Figula Csopaki Sáfránykert Olaszrizling 2013

    Vastag, szinte olajos testű bor. A fahordós érlelésnek köszönhetően kialakult enyhe ászkolt jelleg szép vadvirágillattal párosul. Emellett a különböző citrusgyümölcsök keleti fűszerekkel kiegészülve teremtik meg a bor harmonikus aromáját. / Az idei Nagy Olaszrizling Teszt abszolút első helyezettje"

  • Rakott malacfül tintahaltatárral

  • Figula 7 Hektár 2013

    A hét hektáros balatonszőlősi Barátszőlő-dűlő Sauvignon Blanc, Chardonnay, Szürkebarát és Sárgamuskotály házasítása. Intenzív és tiszta, rafinált bor. Jellegzetesen virág illatú, ízében telt, gyümölcsös, lendületes. Citrusgyümölcsök, piszke, érintésnyi keleti fűszer, a végén mineralitás.

  • Gyöngytyúk pöszmétével

  • Figula Dörgicsei Margya Merlot 2012

    Hűvös karakterű, rendkívül ásványos, elsősorban a terroir jegyeit magán viselő egyedi karakterű merlot. Mentás, fenyőgyantás illattal!

  • Burgundi marhanyelv céklavariációval

  • Figula Cabernet Sauvignon Hordóválogatás 2011

    Finoman integrálódott, de határozott tannin, illetve extraktédesség jellemzi, melyet a kimagasló évjáratnak és a balatonszőlősi Öreghegy dűlő adottságainak köszönhet.

  • Vaddisznó bolognai French Rack

  • Figula Pinot Gris Késői Szüret 2011

    Egy nagyon koncentrált félédes, elegáns struktúrájú kései bor. Meglepő frissességével, tökéletes sav-cukor egyensúlyával és ásványosságával tűnik ki a késői szüretelésű borok közül.

  • Rumbaba Perui ananásszal

  • A teljes menü ára 14.000.- Forint, mely tartalmazza a felszolgált ételeket és borokat, egy csésze kávét és ásványvizet.

    A számla teljes összegéhez 10% felszolgálási díjat számolunk fel.

    A regisztráció során a borkóstoló árának 50%-át szíveskedjen eljuttatni hozzánk annak érdekében, hogy foglalását véglegesíthessük!


    Online asztalfoglalás